INGREDIENSER
Grädde
Kycklinginnerfilé
Matvete
Palsternacka
Rödlök
Sockerärter
Äpplecider
Äpplen
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Torkad timjan
Vetemjöl
Skala och skär ca 300 g palsternacka i avlånga bitar, ca 1x4 cm. Skär 1 rödlök och 2 äpplen i klyftor.
Dela ca 600 g kycklinginnerfilé mitt itu på längden.
Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen.
Bryn kyckling och rödlök i olja i en stekgryta. Kycklingen ska inte genomstekas (den kokar klart i punkt 7). Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Tillsätt palsternacksstavar, 1 tärning grönsaksbuljong, 1/2 tsk torkad timjan och 3 1/2 dl äpplecider. Koka under lock på medelvärme i ca 10 minuter.
Rör ut 2 msk vetemjöl i några matskedar vatten till en slät redning. Häll ner i grytan under omrörning. Tillsätt 1 dl grädde.
Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat, i 3-4 minuter.
Kontrollera att kycklingen är genomkokt.
Strö 150 g sockerärter och resten av äppelklyftorna över den färdiga grytan och servera med nykokt matvete.
Grädde
Kycklinginnerfilé
Matvete
Palsternacka
Rödlök
Sockerärter
Äpplecider
Äpplen
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Torkad timjan
Vetemjöl
Skala och skär ca 300 g palsternacka i avlånga bitar, ca 1x4 cm. Skär 1 rödlök och 2 äpplen i klyftor.
Dela ca 600 g kycklinginnerfilé mitt itu på längden.
Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen.
Bryn kyckling och rödlök i olja i en stekgryta. Kycklingen ska inte genomstekas (den kokar klart i punkt 7). Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Tillsätt palsternacksstavar, 1 tärning grönsaksbuljong, 1/2 tsk torkad timjan och 3 1/2 dl äpplecider. Koka under lock på medelvärme i ca 10 minuter.
Rör ut 2 msk vetemjöl i några matskedar vatten till en slät redning. Häll ner i grytan under omrörning. Tillsätt 1 dl grädde.
Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat, i 3-4 minuter.
Kontrollera att kycklingen är genomkokt.
Strö 150 g sockerärter och resten av äppelklyftorna över den färdiga grytan och servera med nykokt matvete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar