tisdag 30 oktober 2012

Ciderkyckling med äpple och palsternacka

INGREDIENSER
Grädde
Kycklinginnerfilé
Matvete
Palsternacka
Rödlök
Sockerärter
Äpplecider
Äpplen
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Torkad timjan
Vetemjöl

Skala och skär ca 300 g palsternacka i avlånga bitar, ca 1x4 cm. Skär 1 rödlök och 2 äpplen i klyftor.
Dela ca 600 g kycklinginnerfilé mitt itu på längden.
Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen.
Bryn kyckling och rödlök i olja i en stekgryta. Kycklingen ska inte genomstekas (den kokar klart i punkt 7). Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Tillsätt palsternacksstavar, 1 tärning grönsaksbuljong, 1/2 tsk torkad timjan och 3 1/2 dl äpplecider. Koka under lock på medelvärme i ca 10 minuter.
Rör ut 2 msk vetemjöl i några matskedar vatten till en slät redning. Häll ner i grytan under omrörning. Tillsätt 1 dl grädde.
Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat, i 3-4 minuter.
Kontrollera att kycklingen är genomkokt.
Strö 150 g sockerärter och resten av äppelklyftorna över den färdiga grytan och servera med nykokt matvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar