INGREDIENSER
Crème fraiche
Haricots verts
Koljafilé
Matvete
Persilja
Tapenade
Grönsaksbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Torkad oregano
Vetemjöl
Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen, använd gärna 1 tärning grönsaksbuljong istället för salt.
Smält 1 msk smör i en rymlig stekpanna med höga kanter. Rör ner 1 msk vetemjöl. Vispa ner 2 1/2 dl mjölk, lite i taget, till en slät redning.
Tillsätt 1 dl crème fraiche, 2 msk tapenade, 1/2 tärning grönsaksbuljong, 1 tsk torkad oregano och 2 krm svartpeppar. Koka upp under omrörning.
Dela ca 600 g koljafilé i portionsbitar och strö på 1 tsk salt. Lägg ner fisken i såsen. Låt sjuda 5-7 minuter under lock.
Koka 300 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Strö finhackade blad från 1/2 kruka persilja över fiskpannan och servera med nykokt matvete och haricots verts.
Crème fraiche
Haricots verts
Koljafilé
Matvete
Persilja
Tapenade
Grönsaksbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Torkad oregano
Vetemjöl
Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen, använd gärna 1 tärning grönsaksbuljong istället för salt.
Smält 1 msk smör i en rymlig stekpanna med höga kanter. Rör ner 1 msk vetemjöl. Vispa ner 2 1/2 dl mjölk, lite i taget, till en slät redning.
Tillsätt 1 dl crème fraiche, 2 msk tapenade, 1/2 tärning grönsaksbuljong, 1 tsk torkad oregano och 2 krm svartpeppar. Koka upp under omrörning.
Dela ca 600 g koljafilé i portionsbitar och strö på 1 tsk salt. Lägg ner fisken i såsen. Låt sjuda 5-7 minuter under lock.
Koka 300 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Strö finhackade blad från 1/2 kruka persilja över fiskpannan och servera med nykokt matvete och haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar