lördag 24 juli 2010

Milo snart ett år

Insåg nyss att en av mina kategorier är väldigt dåligt uppdaterade så nu kommer ett långt inlägg om Milos utveckling. För visst har det hänt grejer på den fronten.

När vi var i Spanien för ett par veckor sedan kom två hörntänder upp. Så nu har han fyra tänder nere och sex tänder uppe.

Han har gått ett par steg den fegisen. Han kan säkert mera men så fort han känner att jag släpper hans hand sätter han sig ner och börjar krypa ist. Han är ganska stadig nu när man går med honom, vill gäran hålla i båda händerna men kan gå bra när man bara håller i en hand. Men har är ju så feg och försiktig så det tar sin lilla tid, kanske att han kan gå innan sin ettårsdag men det tror jag inte. Men det är på gång!

Milo är väldigt bestämd av sig och när han vill något och inte får som han vill blir det tårar och sura miner. Han vill så gärna äta själv så han brukar få sitta med en egen sked i handen som han försöker äta med, ibland lyckas han få in en matbit i munnen. Det är mycket som han vill göra själv, förrutom att gå då!

Han vet vart ögonen, näsan och munnen sitter. Pekar eller visar på annat sätt. Frågar man vart ögonen är så brukar han blinka eller peka på ögonen.

Han har blivit en hejjare på att klättra uppför trappor och andra höjdskillnader och gör det om och om igen.

Milo har en massa mjukisdjur som han knappt brytt sig om, men nu har han fått en favorit. En tiger som han fick när han var på kolmården. Varje gång han ser tigern blir han så glad. Han kan hålla på i flera minuter och bara leka och gossas med den. Det har han aldig tidigare gjort med några av de andra djuren.

Milo vill alltid att något skoj ska hända, gillar inte att vara hemma utan pekar på ytterdörren och vill bara ut och leka.

Så, det får räcka för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar