söndag 6 mars 2011

Det är synd om mig

Jag är sjuk, riktigt sjuk. Kan inte komma ihåg att jag mått såhär dåligt förr. Varenda muskel och led värker och huvudet känns dubbelt så stort och som att det håller på att explodera. Men trotts det hade jag bara 38,5 gradres feber. Idag sov jag till 12.30. Dagen har jag klarat mig igenom tack vare två Ibumetin.

Andreas var med Milo till läkaren. Han hostade konstant hela natten inatt, hans hosta har aldrig låtit värre. Så han fick utskrivet en ny flaska Mollipect men även Kåvepenin mot öroninflammation som han tydligen hade. Så nu blir han och jag hemma några dagar innan båda är redo för våra respektive förskolor.

4 kommentarer:

  1. Stackare! Vem har satt det onda ögat på er då? Jag håller en tumme eller två för att ni ska bli friska och krya snart. Kram, Ann

    SvaraRadera
  2. Vad ni verkar ha otur att drabbas av det mesta :-( Nu har ni väl varit sjuka för ett par år framöver (kan man ju tycka iaf, men tyvärr funkar det väl inte så...)
    Krya på er snabbt nu!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Vi upptäckte förkylningsastma på Ilona för ett år sedan. Vi åkte in till barnakuten med henne. Hennes hosta lät som att hon hade rökt i 20 år. Jag hörde direkt att det inte var en "normal" hosta. Hostan sitter långt ner i bröstet. Man kan höra hur det rasslar och visslar i bröstet. Även där sa läkaren att hon hade andningssvårigheter. Dom tittade på hennes bröstkorg, och det syns att hon måste ta i för att andas. Bröstkorgen rör sig mycket och tungt. Vi fick då en remiss direkt till barnspecialisten på Sammariterhemmet. Där fick vi prova ut medicin som passar Ilona. Airomir och pulmicort. Där går vi nu med jämna mellanrum för att kolla hennes andning och hosta.

    Ilona har även mycket torr hud, som var oxå en del i detta. Speciellt på ryggen och armarna. Så hon får lätt eksem.

    Jag har faktiskt tänkt på förskylningsastma hos Milo när jag läser om att han har ofta hosta. Ilona får oxå lätt hosta vid förkylning, så jag tycker absolut ni ska vara noga med att det kollas upp det. Nu är det super skönt att kunna ta till "puffen" när man hör hostan komma. Jag har lärt mig att lyssna av hennes andning, så jag känner direkt när hon måste puffas.

    Hur låter Milo när han hostar och andas?

    SvaraRadera