tisdag 20 december 2011

Mitt favoritbröd



1 liter filmjölk
2 liter rågsikt eller rågmjöl (kan blandas 50/50)
2-3 msk brödkryddor (anis och fänkål)
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
2-4 dl brödsirap

Häll först i filmjölken i en skål, sen resten av ingredienserna. Grädda i en smord långpanna i 45 min i 150 grader. Ta ut brödet och pensla med vatten, grädda ytterligare 20 min.

Det tar ca 5 minuter att blanda ihop allt, sen är det bara in i ugnen i 1 timme. Det är så enkelt och så gott!

Så tack Johanna för att du inte hade slarvat bort ditt recept!!!

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott, det här ska provas! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, gör det! Hoppas du kommer gilla det lika mycket som jag!

    SvaraRadera