söndag 18 oktober 2015

Vallby

Mormor och morfar ska nu, vid en ålder på 81 respektive 85, stänga igen den sommarstuga som de haft i över 50 års tid. Morfar byggde denna stuga, anlagde tomten och planterade allt fint som genom åren vuxit där. Fina vallbystugan, med så många härliga barndomsminnen. Utan både värme, rinnande vatten eller el men inte har det hindrat dem, eller oss från att vara där ute varje sommar under barndomen. Med den öppna spisen som värmde oss kyliga kvällar och mornar, doften av nytända värmeljus, maten i jordkällaren, landet med alla grönsaker, tomten med bärbuskar, mina marsvin som jag haft genom tiden ligger begravda bakom syrenhäcken, träden där jag och Jens gungade hängmatta....minnerna är många. När det var någon viktig fotbollsmatch i VM eller EM kopplade morfar bilens batteri med en liten tv som de vuxna, och vi, kunde titta på.
Men nu är de för gamla för att orka hålla på med stugan, morfar kan inte köra bil längre pga synen så de kommer inte kunna ta sig ut dit längre, sorgligt men nödvändigt.
Glömde helt bort att ta bilder på stugan. Blev bara bilder när vi gick därifrån när Noa började samla kottar i en vattenkanna som vi tog med därifrån. Tre gamla bilder på stugan från tidig höst något år tillbaka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar